Floor De Vlieghe

Ik startte zo’n 7 jaar geleden met het beoefenen van Pilates en merkte al snel het positieve effect op mijn lichaam en algemeen welzijn. Mijn rugklachten verdwenen, mijn houding verbeterde en ik voelde me algemeen sterker. Ik werd duidelijk leniger en ook bij het beoefenen van andere sporten kon ik m’n bewegingen beter controleren. Pilates hielp me in het dagelijks leven rust te vinden en alledaagse bewegingen gebalanceerd en met zelfzekerheid uit te voeren. Ik ondervond een hoger lichaamsbewustzijn en ontwikkelde een beter concentratie- en uithoudingsvermogen.

Als leergierige sportieveling op zoek naar een extra uitdaging besliste ik in 2016 om zelf te gaan leren Pilates lessen geven. Ik volgde opleidingen en zo’n 100-stage uren bij Classical Pilates Belgium. Hierbij behaalde ik verschillende certificaten:

  • MAT LEVEL 1 – basic: de basis Pilates mat oefeningen voor beginners
  • MAT LEVEL 2 – intermediate: de Pilates mat oefeningen voor een gemiddeld niveau
  • MAT Advanced – de Pilates mat oefeningen voor gevorderden

 

Classical Pilates Belgium is een erkende Pilates-organisatie, opgericht door 2 Pilates instructrices, Ann Van Huffel en Christl Muls, beiden met jarenlange ervaring in de Pilates- en fitnesswereld. De Pilates methode werd zo’n 100 jaar geleden ontwikkeld door Joseph Pilates die zijn klassieke Pilates oefeningen ook doceerde aan leerlingen zoals Romana Kryzanowska (US). Zij was de persoon die in de jaren ‘70 Joseph’s Pilates Studio in New York verderzette. Ann Van Huffel en Christl Muls volgden beiden ook hun opleiding bij o.a. Romana. Het was voor mij enorm belangrijk en een aanzienlijke eer om opgeleid te worden door “rechtstreekse volgelingen” van Joseph Pilates Himself.

In 2017 richtte ik Pilates aan Zee op, met wekelijkse lessen in de Koninklijke Villa van Oostende en zomersessies op het strand van Oostende aan Surfclub ‘Outside’. Verder geef ik geregeld privé-sessies en workshops aan bedrijven of specifieke groepen. Sinds november 2018 startte ik met een wekelijkse sessie bij Mind Your Body groepspraktijk, een mooie meerwaarde voor deze praktijk en een heel mooie erkenning voor mezelf om hier les te mogen geven.

Ondertussen blijf ik mezelf ontwikkelen en bijscholen. Ik volg wekelijks zelf training bij Pilatels in Jabbeke en neem geregeld deel aan verschillende workshops/bijscholingen:

Certificaten workshops met Michael Fritzke & Ton Voogt behaald bij Pilates Works Antwerpen:

-TRIADBALLTM

- Mat variations: classical and not so much

- Pilates for Athletes

Certificaten workshops met Ken Krech behaald bij Pilatels:

-The Flow of the Mat & Reformer

- Pilates Shapes, the center of the Pilates system.

 

Als Pilates instructrice is mijn doel om mensen beter te doen voelen, sterker en flexibeler te maken en er gewoon beter te doen uitzien. Dankzij Pilates kan je echt de “betere versie van jezelf” naar boven laten komen. Pilates is voor mij ook een manier om aan te tonen hoe je je prestaties in andere sporten aanzienlijk kan verbeteren door gecontroleerd te bewegen en je lichaam correct te gebruiken. Ik wil mensen afhelpen van lichamelijke kwaaltjes, blessures voorkomen, lichaamsbewustzijn creëren, een gevoel van algemeen welzijn bieden en met een correcte houding en een gebalanceerd lichaam door het leven laten gaan.

Voor alle info en vragen, mail mij op info@pilatesaanzee.be .

www.pilatesaanzee.be

www.facebook.be/pilatesaanzee

https://www.instagram.com/pilatesaanzee/